Vad gör eye patches och vad varför ska du välja återanvändbara?

Vad gör eye patches och vad varför ska du välja återanvändbara?

Innan vi besvarar varför du ska välja våra återanvändbara eye patches vill vi förklara vad eye patches gör.

Vad gör eye patches?

Grundaren till vår ögonmask ägnade mycket tid åt att svara på denna fråga för sig själva innan den unika återanvändbara ögonmasken togs fram. När vi svarar på frågan "vad gör ögonmasker" svarar vi även på vad eye patches ska göra, för i slutändan lever många masker inte upp till våra standarder. Vi kommer också att berätta varför vi tror att Zuwelias ögonmask levererar vad, enligt vår åsikt, ögonmasker borde göra.

Vad ska eye patches göra?

Den rätta ögonmasken håller din favoritprodukt nära din hud så att du kan få maximal nytta av den. Detta är en process som kallas ocklusion (Ocklusion = den hemliga ingrediensen. Ocklusiva ingredienser, eller material, lägger ett skyddande lager över huden som hindrar fukt från att avdunsta ur din hud vilket gör att den tillfälligt plumar och gör huden fylligare, återfuktad och gladare efter användning.)

Istället för att använda tjocka krämer som kan utlösa milier, använder eye patches något slags material för att bromsa avdunstning av fukt och ingredienser. Detta uppmuntrar sedan vilken formel (ingrediensblanding) som än finns under masken att sjunka in och lämna huden återfuktad, fräsch och näring från produkten. För vanliga engångspatches brukar detta material vara hydrogel till exempel medan våra unika eye patches istället använder silikon som är återanvändbart. 

En ögonmask ska låta dig känna att du har ett lyxögonblick eller tid för dig själv, även om det är för några minuter. Samtidigt ska en ögonmask vara effektiv. Den rätta ögonmasken gör att din hud känns förberedd - antingen för din makeupapplikation eller för en dag med bar hud.

Varför ska du då välja återanvändbara eye patches?

När du nu vet att eye patches av hydrogel (som ett exempel då det är det vanligaste materialet engångspatches är tillverkade av) egentligen är ett serum med ett skyddande material som hindrar fukt från att avdunsta från din hud, är Zuwelia skins reusable eye patches precis samma sak, ett material som hindrar fukt från att avdunsta från din hud men har inget färdigbyggt serum, du använder istället ditt egna serum eller kräm för att skapa den ocklusiva effekten som lämnar huden fylligare, återfuktad och gladare efter användning. 

En grej att komma ihåg är att med många engångspatches suger materialet in mycket produkt som är ämnat till din hud, medans våra silikon eye patches aldrig suger in någon produkt utan allt det lämnas helt åt dina underögon för det där härliga plumpet!

 

 

 

Tillbaka till blogg

Testa framtidens eye patches idag - mångfunktionella och återanvändbara. Dina ögons nya bästavän!