Hur fungerar en sheet mask & vad gör den för skillnad mot att bara använda ett serum?

Hur fungerar en sheet mask & vad gör den för skillnad mot att bara använda ett serum?

Ingredienser/material

Materialet är vanligtvis bomull eller hydrogel, nedsänkt i serum. De porösa materialen absorberar bakterier, vilket gör att återanvändning inte är tillrådligt. Masken är mättad med serum som innehåller olika återfuktande och aktiva ingredienser.

Serumet indränkt i materialet skapar masken.

Vad är skillnaden mellan att bara använda ett serum och att använda en sheet mask?

1. Sheet-maskens långvariga kontakt med huden hjälper till att förbättra absorptionen av hudvårdsingredienser, vilket gör att de kan penetrera djupare in i huden jämfört med att bara applicera ett serum. Detta kan tillfälligt fylla upp huden, vilket ger den ett mjukare och mer återfuktat utseende.

2. Sheet-masker kan ge en tillfällig "ocklusiv" effekt. Maskens fysiska barriär kan hjälpa till att minska TEWL (Transepidermal Water Loss) genom att fånga fukt mot huden och förhindra att den avdunstar för snabbt. Detta är bra när du vill öka upptaget av serumets aktiva ingredienser.

3. Sheet-masken fungerar som en fysisk barriär som förhindrar snabb avdunstning av serumet.

Förklaring av nyckelord

Avdunstning = när man hänvisar till "avdunstning av serumet" betyder det att det flytande serumet som appliceras på huden kan förvandlas till ånga och fly ut i luften. Sheet-masker används för att bromsa denna avdunstning, vilket gör att huden kan dra nytta av de aktiva ingredienserna som finns i serumet under en längre tid.

Occlusive = hänvisar till något som skapar en barriär eller hinder. I samband med hudvård och kosmetika bildar ett ocklusivt ämne eller produkt ett skyddande lager på hudens yta, vilket förhindrar att fukt läcker ut eller att yttre element tränger in. När de appliceras på huden fungerar ocklusiva produkter genom att täta in fukt och skapa en fysisk barriär som hjälper till att minska vattenförlusten genom avdunstning. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för att upprätthålla hudens återfuktning och förhindra transepidermal vattenförlust (TEWL), där vatten avdunstar från hudens yta till den omgivande miljön.

TEWL (Transepidermal Water Loss) = är när vatten avdunstar från din kropp genom din hud. Det är som att din hud släpper ut små bitar av vattenpartiklar. Detta är normalt, men för mycket kan göra din hud torr. Vissa hudvårdsprodukter, som fuktkrämer och ocklusiver, syftar till att minska TEWL genom att skapa en skyddande barriär som förhindrar överdriven vattenförlust från hudens yta.

Zuwelia Skin's eye patches

Zuwelia Skins återanvändbara eye patches fungerar på samma sätt som sheet-masker. De fungerar som ett ocklusivt lager, vilket minskar transepidermal vattenförlust och förhindrar avdunstning.

Ge dina ögon extra kärlek och byt till återanvändbara eye patches, de ger samma fördelar genom att öka återfuktningen, skapa ett ocklusivt lager och hjälpa till att förhindra transepidermal vattenförlust som är de viktigaste fördelarna med att använda sheet-masker istället för bara ett serum.

Appliceringsprocessen går ut på att förbereda ditt valda serum, gel eller kräm, applicera det som vanligt och sedan fästa det under silikonmasken eftersom det inte är förblött.

Du gör din skräddarsydda ögonbehandling. Medan valet av produkter är upp till dig föreslår vi att du väljer återfuktande och närande serum eller ögongelprodukter, berikade med ingredienser som peptider, koffein, glycerin och återfuktande hyaluronsyra. Eye patches av silikon är bara lika fördelaktiga som de produkter du använder dem med. Det är det som är det fina, du kan mixa och matcha och göra dina egan eye treatments! 

 

Tillbaka till blogg

Testa framtidens eye patches idag - mångfunktionella och återanvändbara. Dina ögons nya bästavän!