Hjälper en ögonmask mot mörka ringer under ögonen?

Hjälper en ögonmask mot mörka ringer under ögonen?

"Du ser trött ut!" är inte det roligaste att höra.

Även om du själv känner dig trött (vilket vi alla gör ibland), vill du förmodligen se utvilad och pigg. Mörka ringar under ögonen kan få vem som helst att se trött ut. De orsakas av många olika faktorer, vissa är genetiska, medan andra beror på att det är svårt att få tillräckligt med sömn. Även om vi inte kan ge dig ett enkelt sätt att helt förhindra mörka ringar (särskilt om det ligger i din familj), kan kunskap om var de kommer ifrån och hur man behandlar dem hjälpa dig.

En vanlig fråga vi får är: hjälper ögonmasker mot mörka ringar?

Vi kommer att hjälpa dig att förstå vad ögonmasker kan och inte kan göra, efter att vi har gett dig lite information om mörka ringar.

Vad är mörka ringar under ögonen?

När du ser vad som verkar vara mörka ringar som inte är genetiska under ögonen, är det oftast små blodkärl som vidgas. Ju mer genomskinlig din hud är, desto mer påverkas utseendet av blodkärlen. När du är trött kan blodkärlen vidgas ännu mer. När du inte sover, blir du oftast blekare och har mindre cirkulation, vilket förvärrar utseendet. En annan orsak till utseendet av mörka ringar är att huden under ögonen är tunn och blir tunnare med åldern. Samtidigt förlorar vi fett från under ögonen över tiden, vilket kan bidra till att mörka ringar blir mer framträdande. Genetik är också mycket viktigt.

En påminnelse om att ögonhålorna inte alltid är mörka ringar utan skuggor (och inte något som ska behandlas med kosmetika) och belysning kan ha en enorm påverkan. Om mörka ringar ligger i din familj kan en ögonkräm hjälpa lite, men det är alltid viktigt att ställa dina förväntningar!

Vad orsakar mörka ringar under ögonen?

Även om folk tenderar att associera mörka ringar med brist på sömn, är det bara en av många potentiella orsaker. Andra faktorer som kan spela en betydande roll för mörka ringar inkluderar:

Allergier

Rökning

Gnugga ögonen

Genetik

Hudfärg

Exponering för solen

Alkoholkonsumtion

Dehydrering

Hur kan jag förebygga mörka ringar?

Det finns ingen enskild metod för att helt undvika mörka ringar under ögonen. När genetik och åldrande är två bidragande faktorer för ögonringar kommer resultaten av krämer, serum och masker inte helt att lösa det men de goda nyheterna är att de hjälper till med det.

Hjälper ögonmasker mot mörka ringar?

Ja, ögonmasker kan hjälpa mot mörka ringar, särskilt när de kombineras med rätt ingredienser. Hur hjälper ögonmasker mot mörka ringar? Det finns flera sätt. Det är viktigt att notera att inte varje mask nödvändigtvis hjälper mot mörka ringar, så våra svar fokuserar specifikt på Zuwelias ögonmask.

Det första sättet Zuwelias ögonmask kan hjälpa mot mörka ringar är genom att återfukta den ömtåliga huden under dina ögon, tack vare dess förmåga att hålla ditt val av ögonkräm eller serum på plats i tio minuter. Detta ger din favoritprodukt tid att tränga in i huden och börja arbeta. Återfuktningen kan också fylla området, vilket minskar uppkomsten av mörka ringar.

Beroende på vilken produkt du använder med din ögonmask kan du också dra nytta av minskad svullnad, ett ljusare ögonområde och slätare, fastare hud. 

Tillbaka till blogg

Testa framtidens eye patches idag - mångfunktionella och återanvändbara. Dina ögons nya bästavän!