Återvinningsguide

Återvinningsguide

Vår ögonmask är till för att kunnna användas under en lång tid, och tar du hand om den väl genom att rengöra efter användning går den att använda över 100-150 gånger om inte mer. Vi kommer också inom snar framtiden börja sälja masken separat för att du inte ska behöva köpa en ny box om du skulle behöva byta ut din mask.

Kommer det en dag då du vill slänga ögonmasken och boxen eller något av dem kommer nedan en guide till dig. 

Steg 1: Separera ögonmasken och aluminiumasken. Detta gör det möjligt att återvinna varje material separat, eftersom de har olika återvinningsprocesser.

Steg 2: Ögonmasken i silikon är ett återvinningsbart material, men det kan kräva specialiserade återvinningsanläggningar. Kontrollera om det finns lokala återvinningscentraler som accepterar silikonprodukter. Kontakta ditt lokala avfallshantering eller återvinningsanläggning för vägledning eller finn informationen online om hur du korrekt återvinner silikon nära dig.

Steg 3: Återvinning av aluminiumasken som är en av de mest återvinningsbara materialen och det accepteras vid många återvinningscentraler. Följ dessa steg för att återvinna aluminiumasken:

  1. Rengör aluminiumasken: Skölj bort eventuella rester från asken. 

  2. Återvinn aluminiumasken: Ta den förberedda aluminiumasken till den avsedda återvinningscentralen eller lägg den i din återvinningsbehållare enligt dina lokala återvinningsanvisningar.

Tillbaka till blogg

Testa framtidens eye patches idag - mångfunktionella och återanvändbara. Dina ögons nya bästavän!